Loading...
 

Uit oude doos

Schaakkoerier 4

Martin Krijger zondag Juni 19, 2016
1981-nov


De stand in de interne competitie na 9 ronden is te zien. Opvallend is dat er slechts 2 leden in staan die nu ook nog actief zijn: Van Eldik en Krijger. PM Bouwens, degene naar wie de prijs genoemd is, staat er ook in.
Een verslag van de uitwedstrijd in Terneuzen met daarbij zoals vaak de complicaties van de terugreis met de veerpont Kruiningen - Perkpolder. Die vertrok om het uur, en Zeeuws Vlaamse tegenstanders konden in een mindere stelling vaak remise voorstellen omdat ze wisten dat je graag op tijd bij de pont was. Ook wordt hier het fenomeen “afbreken” genoemd. Na in totaal 6 uur spelen kon de partij afgebroken worden. Dan werd thuis bekeken of het de moeite waard was de partij uit te gaan spelen. Ook kon de partij opgestuurd worden ter arbitrage waarbij je winst of remise claimde. De club die verkeerd claimde moet 25 gulden betalen, dit kwam ten goede aan de ZSB en degene die arbitreerde.
Verder een artikel over de geschiedenis van de spelregels.
Dan een fraai probleem “La Vie Rennaise”. Het leven opnieuw geboren? En de oplossing van een vorig probleem, waar Chris van Eldik toen niet uit kwam.
Dan een stripje door mij getekend, maar ik snap ‘m niet (meer)…
Deze aflevering wordt besloten met een ingezonden brief van Jan Verkerk, iemand die altijd zeer begaan was met alles wat de club betrof en niet schroomde kritiek maar ook lof te uiten. Deze brief wordt gevolgd door een reactie van het bestuur.

1981-nov.pdf