Loading...
 

Uit oude doos

Schaakkoerier 10

Martin Krijger maandag Juli 25, 2016
Schaakkoerier 10 – Mei / Juni 1982


Het blad begint met de mededeling dat Van den Ende tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd. Als verdiensten werden opgesomd zijn werk voor het schaken en zijn talrijke maatschappelijke functies.
Op internet staat een bijzondere artikelenreeks over het Zeeeuwse schaak, geschreven door Cor Jansen, een icoon uit de Zeeuwse schaakwereld. Hij schreef een mooi artikel over Van den Ende.
http://people.zeelandnet.nl/corjansen/Pages/VanDenEnde.htm
Zie voor de beginpagina
http://people.zeelandnet.nl/corjansen/
Opvallend is dat één van deze activiteiten is: de start van het basisscholenkampioenschap!
Er volgt een verslag van een ZSB vergadering. Aardig om te lezen! Problematiek van toen zien we ook nu nog. Kan ons bestuur hiervan misschien ook verslagen publiceren op onze website?
De interne competitie heeft in vd Ende zijn terechte kampioen, gevolgd door Rob Moerman en Huib Uil. Er staan maar liefst 31 deelnemers op de ranglijst. Kijk ‘m maar eens door, u zult meerdere bekende namen tegenkomen! Mooi is de beschrijving door Huib Uil van de strijd tussen vd Veken en vd Ende.
Vervolgens een humoristische beschrijving van hoe je tegen de eerste-team spelers moet spelen.
Daarna een verslag van Zeeuws kampioenschap voor snelschaakteams waarin toen o.a. Chris van Eldik en Martin Krijger meespeelden. Van Chris staan twee leuke anekdotes, vooral de tweede is hilarisch; hij is in de loop van de jaren niet veranderd…
Voorts een verslag van een bestuursvergadering en de geboorte van Huib en Klazina Uil hun eerste zoon Kees.
Daarna een uit het hart gegrepen oproep van materiaalman Martin Krijger dat zijn materiaal te vaak mishandeld wordt.
En nog veel meer…een lang en interessant nummer!

bekijk Schaakkoerier 10.pdf