Ook in ronde 21 van de Zierikzeese interne schaakcompetitie gebeurde veel. Koploper Ben Snethorst kwam niet verder dan een puntendeling tegen Eric Bouman en zag tot zijn geruststelling dat ook de op de tweede plaats staande Martin Krijger aan het bord ernaast niet kon winnen van Sjaak Spiegels. Marnix den Boer ging Spiegels voorbij na een heel gelukkige overwinning op de toch zeer sterk spelende Mark van Rooten. Kees van den Nieuwendijk is de top vijf weer binnen gekomen na een overtuigende zege op Erik de Vrieze.

In een gesloten Siciliaan offerde Sjaak Spiegels al heel snel een pion om een aanval op de koning van Martin Krijger op te zetten. Deze wist de goede verdedigings en dreigde met dameruil wat zijn koningsstelling ontlastte en waardoor hij in het centrum met een pion kon oprukken. Spiegels’ witte loper kwam tijdelijk buitenspel te staan en zijn paard moest achteruit. Krijger overwoog of hij nog verder naar voren zou gaan maar deed het niet en koos ervoor zijn stelling te versterken. Bij latere analyse zag hij pas dat het verder oprukken van die pion hem een stuk opgeleverd zou hebben. Nu kwam Spiegels goed terug en veroverde twee pionnen maar kreeg er wel een zwakke dubbelpion voor terug, waarna besloten werd tot remise.

Eric Bouman zag zich geconfronteerde met De Leeuw, een originele en agressieve opening waar Ben Snethorst zich regelmatig van bedient. Snethorst beleefde er nu echter niet veel plezier aan. Bouman forceerde een afruil van meerdere stukken op de damevleugel en ook de dames werden geruild. Er bleef een gelijke stelling over waar misschien Bouman nog de iets betere kansen had, maar beide spelers waren tevreden met een puntendeling.

De opening van Marnix den Boer was een beetje tam en Mark van Rooten reageerde fel. Hij duwde zijn pionnen op de flanken naar voren. Daardoor dacht De Boer dat hij voor een korte rokade ging. Maar Van Rooten ging voor de aanval en koos voor de lange rokade waarmee hij direct druk zette op een belangrijke centrumlijn. Een loper van Den Boer kwam in te staan en hij besloot hiervoor een toren op te offeren om ook druk te kunnen geven op de vijandelijke koning. Maar Van Rooten kwam beter te staan, domineerden het centrum en had een volle toren voorsprong. Hij stond gewonnen en dacht nog wat stukken te kunnen snoepen, ondanks het feit dat zijn koning in een open ruimte stond. Den Boer voorkwam stukverlies door met een onverwachts schaakje de dame van Van Rooten te winnen waarop ook nog eens mat volgde. Van Rooten domineerde de hele partij en stond heel de tijd beter, Den Boer had het niet verdiend om te winnen! Maar deed het toch.

Kees van den Nieuwendijk is aardig op weg zijn in de eerste helft van de competitie opgelopen achterstand goed te maken. In een damegambiet maakte hij scherp gebruik van een klein gaatje dat Erik de Vrieze liet vallen. Hij dook met een toren over een te verzwakte c-lijn de vijandelijke stelling binnen en viel tegelijk een paard en een loper aan. De Vrieze had enkel nog maar de keus welke van de twee hij zou verliezen. Veel maakte dat niet uit, zijn stelling was te zeer verzwakt en na nog enkele zetten gaf hij op.

Na een interessant Parijse opening kon Wim van de Waarsenburg de aanval van Johan van de Velde maar net pareren. Daarna kreeg laatstgenoemde steeds meer kansen en besliste de partij in zijn voordeel.

Tot aan de 20e zet zag Chris van Eldik kans geen achterstand op te lopen tegen de in blakende vorm verkerende Kim Fierens. Toen dacht hij een pion te winnen, maar stond er niet bij stil dat Fierens nooit maar zoiets weggeeft op het schaakbord. Het bleek een valstrik wat Fierens een stuk opleverde. Toen daar later nog een pion bij kwam gaf Van Eldik op.

Frans Jansen maakte van een zwakte in de stelling van Frans Nijman gebruik door in een Siciliaan het bekende vorkje op c7 te prikken. Nijman kwam achter in ontwikkeling en verloor nog een paar pionnen. Jansen ruilde de meeste stukken geroutineerd af en belandde zo in een gewonnen eindspel.

Peter de Vrieze kon niet door het gesloten centrum van John van Dalsen komen maar slaagde er wel in op de damevleugel met zijn dame achter de vijandelijke stelling te komen. Hij veroverde er een paard plus enkele pionnen mee en ging met een pion op weg naar promotie. Als het lukt met een pion aan de overkant te komen kun je die laten promoveren tot dame. Het lukte zowaar wat De Vrieze een tweede dame in het spel opleverde. Bij het vooruitzicht tegen twee dames te moeten vechten gaf Van Dalsen op.