Dit jaar deden drie spelers met een Zierikzeese achtergrond mee met het Hogeschool Zeeland schaaktoernooi in Vlissingen.

Behalve Peter de Vrieze en Martin Krijger ook Kedem Gutkind. Hij is opgegroeid in Zierikzee en was in 2014 nog kampioen van onze club, en speelt nu voor Voorschoten, bij Leiden.

We reden samen en hadden besloten in de 3e ronde, zondagavond, eem bye te nemen. Het toernooi werd voor de 21e keer georganiseerd en lijkt elk jaar weer sterker te worden. Er deden weer veel titelhouders mee uit veel landen van over de hele wereld. Winnaar werd met GM Eduard Iturrizaga Bonelli (2662) met 7,5 uit 9. Tweede en beste Nederlander werd GM Jorden van Foreest (2600) met ook 7,5 uit 9. Beste Zeeuw werd op de 26e plaats IM Koen Leenhouts (2486) met 6 pnt.

Kedem (2063) eindigde op een mooie 60e plaats met 5,5 pnt. Zijn scores: 10=110110. Hij liet goed spel zien maar blunderde wel in 2e en 6e ronde in een gewonnen stelling tegen zeer sterke tegenstanders. Zijn TPR van 2119 was uitstekend.

Martin (1748) eindigde als 113e. Hij speelde goed maar begon pas vanaf de 6e ronde goed te scoren. Dieptepunt was toen zijn telefoon afging in de 5e ronde, in een gewonnen stelling. Maar daarop volgden drie zeges die het goed maakten met een TPR van 1919. Zijn scores: 01=001110.

Peter (1556) had het lastig want hij werd tot de 7e ronde tegen veel sterkere spelers ingedeeld. Hij eindigde als 221e met een TPR van 1297. Zijn score: 00=½00010