Met een felle aanval probeerde Mark van Rooten gretig de koning van Sjaal Spiegels te pakken te krijgen maar kwam na onder andere een misrekening stukken te kort. Dit kostte hem de loper waarmee hij in het begin op f7 had geslagen. Spiegels kon door dit voordeel goed door de ontwrichte en minder stukken heen banjeren en kreeg Van Rootens stukken op redelijk eenvoudige wijze zo te pakken. Om te voorkomen dat hij mat werd gezet gaf deze toen op.

Piet de Vreede had de laatste weken de Engelse opening bestudeerd en bracht hem nu in de praktijk. Martin Krijger kreeg met de zwarte stukken wel het initiatief maar pas op de 20e zet maakte De Vreede de beslissende fout. Krijger viel met meer stukken de witte koning aan dan De Vreede er tot zijn verdediging bij kon slepen. Het gevolg was uiteindelijk torenwinst voor Krijger die daarmee de partij won. Peter de Vrieze dacht Kees van den Nieuwendijk te verschalken met eem leuke penning maar deze doorzag het waarna De Vrieze’s dame verloren ging. De Dame van Van den Nieuwendijk kon zich vervolgens als enige dame in het strijdperk helemaal uitleven en bespoedigde De Vrieze zijn nederlaag.

Jan Heiligers zette een flinke aanval op de damevleugel van Marco vieveen op. Deze schrok er flink van en maakte de verkeerde keuzes. Hij verloor eerst een topren en later de partij.

Chris van Eldik kan sterk spelen maar vaak zet hij te snel. Ook nu ging het fout en kon Dick Doeswijk met de gemakkelijk gewonnen stukken snel de winst grijpen.

Frans Jansen speelde een vreemde opening die misschien wel niet helemaal goed was. Maar Wim van de Waarssenburg raakte de draad kwijt en verloor kansloos.

Pieter Jan van Strien speelde e4 dus het werd een Pirc. Hans Aangeenbrug wachtte geduldig op een foutje dat met 18. c4 ook kwam. De d-pion verdween van het bord en wit kreeg die ook niet meer terug. Toen er een tweede pion bij kwam was de partij in feite over, hoewel Van Strien zich taai verweerde.

Eric - Jac 1/2 - 1/2 In de opening kwam zwart een pion voor te staan. En met de loper op b7 heerstte zwart over de diagonaal a8-h1. het lukte wit niet een koningsaanval te ondernemen. Na afruil volgde remise op de 24ste zet.

Jac Weeland begon goed aan zijn partij en beheerste de lange witte diagonaal met zijn loper. Een mooi uitgangspunt voor een koningsaanval, maar het lukte net niet. Beiden besloten tot remise, bij analyse bleek dat Weeland toch beter stond.