Ondanks een remise blijft Kees vdN eerste, nu gevolgd door Ben. Sjaak stijgt naar de derde plaats, ex-koploper Kees Bimmel raakte op meer achterstand door een nederlaag tegen Peter die nu met stip naar de zesde plaats klom.

Kees van den Nieuwendijk had het moeilijk met de voor hem niet erg bekende opening, de Boedapester. Ten koste van veel bedenktijd wist hij wel elke keer de goede zet te bedenken en de met zwart spelende Martin kon geen echte zwakte ontdekken. Toen Kees zich eindelijk vrij wist te spelen kreeg hij een aanval op de koning van Martin, maar die kon op zijn beurt steeds een goede verdediging vinden. In een gelijkstaand eindspel kwamen beiden remise overeen. Daar aan voorag ging wel vier keer een beurtelings en niet geaccepteerd remiseaanbod.

Paul wilde Sjaak de voet dwars zetten met een soort Siciliaan maar na vier zetten was het openingsboek al niet meer van toepassing. Paul speelde zijn e-pion ver door om het zwarte paard te hinderen in zijn ontwikkeling. Hiermee creëerde hij een aanvalsdoel voor zwart. Sjaak begon gelijk met een belegering van deze pion. Door het verdedigen kwam Paul niet toe aan het ontwikkelen van zijn stukken. Na ruilen van verschillende stukken in het centrum had Sjaak nog geen materieel overwicht maar wel beter geplaatste stukken. Toen Paul probeerde zijn stukken te ontwikkelen beging hij een fout die hem een volle toren kostte. Hij geloofde het verder wel en gaf op.

Hoewel het Sinterklaasfeest al achter de rug is meende Kees Bimmel toch nog een kadootje te moeten geven aan Peter in de vorm van zijn zwartveldige loper. Door het gratis weggeven van dit stuk kon Kees zijn stelling nauwelijks nog ontwikkelen omdat Peter de diagonaal h8-a1 met zijn zwartveldige loper controleerde. Kees kon evenmin voorkomen dat Peter zoveel mogelijk stukken afruilde waardoor de kansen van Kees om het tij te keren steeds verder afnamen. Uiteindelijk resulteerde dit in een eindspel met koning + 6 pionnen (Kees) tegen koning + 6 pionnen + zwartveldige loper (Peter). Peter speelde dit bekwaam uit. Kees kon promotie van een pion niet meer tegenhouden en gaf op.

John opende met paard f3 en trok vervolgens met zijn g-pion naar voren zover hij kon. In de tussentijd ontwikkelde Piet zijn stukken op de damevleugel, won een pionnetje en maakte aanstalten daar een tweede pion aan toe te voegen. De g-pion was inmiddels tegen die van zwart opgebotst op g6 en Piet had achtereenvolgens h5 en f6 gespeeld zodat het witte pionnetje er nogal verloren kwam bij te staan. Tot Piet ontdekte dat wit met de dame op een volkomen onverdedigbare h-lijn kon komen en daarmee in twee zetten mat kon geven. Al zijn stukken stonden op de damevleugel gericht en daarmee stond de zwarte koning eenzaam en verloren helaas! Dat kon John op zijn sloffen af . .

Chris had een list bedacht. Hij deed alsof hij “vergeten” was zijn paard te dekken. Marco dacht een buitenkansje te benutten en sloeg het paard met zijn toren. En had over het hoofd gezien dat deze toren zijn achterste rij dekte. Mat achter de paalstjes…

Jan Heiligers en Frans Nijman speelden een gelijkopgaande partij, maar uiteindelijk gaf het groter aantal pionnen van Frans in het eindspel de doorslag.