Sjaak en Kees speelden voor de eerste plaats op de ranglijst. Sjaak ontweek de Siciliaanse Draak van zijn tegenstander door een ander systeem te kiezen. Het centrum kwam redelijk dicht te staan en Sjaak kon de zwarte stukken van Kees opsluiten. Door het volle centrum kon wit echter geen doorbraak forceren naar de zwarte koning die nog in het midden stond. Omdat beide spelers geen mogelijkheid zagen om de stelling op een van de vleugels open te breken, werd besloten tot remise.

Ben speelde zijn vertrouwde systeem: lopers aan de zijkant ontwikkelen, centrumpionnen naar voren en aanvallen. Ook dit keer boekte hij aanvankelijk succes. Met nog een open aanvalslijn op c erbij leek alles klaar te staan voor een vernietigende aanval op de vesting van Marnix. Het kwam er niet van; Marnix had goed gerekend, hij ruilde een stel paarden af en won met een vorkje een kwaliteit. Toen hij er op het eind ook nog in slaagde een paard en een loper van Ben vast te zetten gaf deze op.

Kees Bimmel beantwoordde de openingszet van Martin met de Svesjnikov, een mooi en scherp systeem waarin elk foutje direct fataal kan zijn. Kees deed als eerste een onnauwkeurige zet waarop Martin een sterke aanval kreeg. Toen deze op zijn beurt een onnodige zet deed keerde het tij. Kees rook zijn kans en viel met zijn dame de vijandelijke koningsstelling aan. Dit offensief ging gepaard met meerdere valletjes die Martin net op tijd zag. Hij versterkte zijn defensie en Kees verlegde zijn aanval naar de andere kant van het bord. Dat was een verkeerde keuze. Martin forceerde met een schijnoffer een opening naar Kees ’s koning, die dit niet meer kon pareren omdat zijn zware stukken verkeerd stonden. Bimmel zette nog heel knap een paar valletjes waar Martin niet intuinde, en gaf toen op.

De partij tussen Piet en Fokko ging gelijk op zodat Piet op een gegeven moment remise aanbood. Fokko accepteerde dat niet omdat hij nog kansjes zag om een pion te winnen. Waarbij teen een toren in kwam te staan. Daarop deed Piet een foutieve zet wat Fokko een toren opleverden en hem uiteindelijk de winst van de partij gaf.

Chris volgde, na een klassieke Konings Indiër, een consequente aanval op de vijandelijke vorst met h2-h4-h5-h6! Frans Jansen was nog niet bekomen van verbazing en zag een schaakje en torenverlies over het hoofd. Frans gaf zich gewonnen en Chris nam de felicitaties tevreden in ontvangst.

Hans opende met zijn vertrouwde damegambiet waarop Dick een vesting oprichtte met een blik van: “kom maar op!’. Hans wachtte rustig af of er een foutje kwam, dat duurde tot de 20e zet. Dick overzag een schaakje dat netto een volle toren kostte. Hij speelde nog door tot Hans op de 32e zet mat zette.

Paul kwam iets beter uit de opening en wist op de 13e zet een pion te winnen. De partij ging lange tijd gelijk op waarbij Paul een dreigende aanval van Peter kon neutraliseren door dameruil af te dwingen. In het resterende eindspel bleek het pluspionnetje van Paul voldoende voor winst

Erik staat weer op 50%. Hiervoor moest hij wel van Teun zien te winnen. Hoe het ging weet ik niet maar het was wel verrassend. Halverwege de avond weerklonk Teun's verbaasde “Gossiepielekes”.

Adrie tegen Henny remise, een resultaat waarna Henny 1 punt voor staat op haar echtgenoot. Een vredig resultaat, wie zal de beste zijn aan het eind van het seizoen?

Frans Nijman kwam in het voordeel toen René zijn twee torens op een loperdiagonaal zette. Er ontwikkelde zich een veldslag waarbij van beide kanten dame en toren ingezet werden. In het vuur van de aanval echter verslikte René zich waardoor Frans iets kon uitvoeren waar hij al langer naar zat te kijken: mat achter de paaltjes!

De competitie verloopt voor Marco tot nu toe niet best, hij heeft al aardig wat verliespartijen achter zijn naam. Verrassend, want de afgelopen jaren ging hij steeds beter spelen. Nu bereikte hij een remise tegen Renessenaar Jan Heiligers, geen slecht resultaat!