In speelronde negen van de interne competitie van Schaakvereniging Zierikzee stond weer eens een topduel op het programma. Kees van den Nieuwendijk en Sjaak Spiegels hielden elkaar als nummers drie en één in evenwicht. De afwezige Martin Krijger blijft tweede. Erik de Vrieze rekende af met zijn vader, Peter de Vrieze, en kwam iets dichterbij. Marianne Blinde won voor de derde keer op rij en zette haar goede vorm van de laatste weken voortten koste van John van Dalsen. Misschien wel het meest opmerkelijke duel van de avond was een waar promotiefeestje, waar zelfs Michel Melkert en Teun Brouwer niet uitkwamen. Frans Nijman boekte alweer zijn vierde winst van dit seizoen ten koste van Marco Vieveen en vindt zichzelf nu terug op de dertiende plaats na slechts één verloren partij in de afgelopen zes ronden.

Van den Nieuwendijk kwam in het middenspel een kwaliteit achter. Hij dacht met één pluspion maar hij zette verkeerd door wat Spiegels de pluspion gaf. Echter was de zwarte loper van Van den Nieuwendijk zo sterk op de lange diagonaal dat Spiegels lang moest nadenken. Nadat Van den Nieuwendijk ook nog de koning van Spiegels vast zette gaf het tactisch remise aanbod door Van den Nieuwendijk toen Spiegels nog minder dan vijf minuten op de klok had de doorslag. Spiegels nam het aanbod met nog een minuut op zijn klok aan.

Ook was er deze avond weer een nieuwe editie van de strijd tussen vader en zoon De Vrieze. Erik speelde geduldig en goed, loerend op dat ene moment dat áltijd komt tegen zijn vader. Peter bouwde ook zorgvuldig op, leek een gevaarlijke aanval neer te zetten en dacht met dame d4 te dreigen met mat op g7. Zijn vader hiertoe uitgelokt te hebben had Erik al een paard geslagen op f3. Dame d4 bleek vervolgens een gruwelijke misser. Erik overzag de situatie, aarzelde geen moment en offerde een loper op h2 met schaak. Zijn vader schrok zich vast een hoedje want na afruil van dames maakte Erik ook de ongedekte loper op f2 buit. Kort hierna veroverde Erik middels een vork met afruil van torens, loper en paard een open lijn voor zijn toren en met een loper en twee pionnen meer was het een kwestie van pionnen doorduwen en zou er één bij promotie direct leiden tot mat. Peter gaf op.

Mark van Rooten en Pieter-Jan van Strien speelden een partij die aardig gelijk op ging. Echter, Van Rooten speelde d epionnen op de damevleugel te agressief op en gaf Van Strien de kans om een aantal pionnen te winnen. Te gefocust in dat moment op een zwarte toren misplaatste Van Rooten zijn dame waar Van Strien deze buitmaakte met een vork. Hierop gaf Van Rooten op.

In een fascinerend eindspel dacht Michel Melkert door een toren tegen een paard te ruilen met zijn vrije a-pion door te kunnen lopen naar promotie. Maar de laatste weken sterk spelende Teun Brouwer zag dat hij in het kwadrant zat en overmeesterde de doorgebroken pion. In een waar promotiefeestje promoveerden beiden maar liefst tweemaal tot dame, maar ondanks dat werd het toch remise. Laura Melkert, de zus van Michel, had haar partij tegen Dick Doeswijk ook met remise kunnen besluiten, maar werd naar eigen zeggen aan het eind van de partij wat nonchalant waardoor zij een toren weggaf, en daarmee ook de partij.

Roberto Beth gaf in de opening het centrum aan Fokko Baakman. Dit bemoeilijkte de ontwikkeling van Beth. Baakman begon toen te drukken met zijn dame waardoor Beth een toren verloor. Beth liep hierdoor achter de feiten aan en verloor de partij.