De rapid competitie wordt gespeeld over drie avonden met 4 ronden per avond. De bedenktijd is 20 minuten per speler, bij een gewone competitiepartij is dit 90 minuten. Sjaak Spiegels was na de eerste avond lijstaanvoerder met 4 uit 4 en mocht in ronde 5 uitkomen tegen zijn naaste belager Ben Snethorst, die op 3,5 uit 4 stond. Snethorst kwam als winnaar uit het bloedstollende gevecht tevoorschijn en voelde zich zo sterk dat hij zijn drie andere partijen ook won. Dit deed Spiegels ook die daarmee in het voetspoor van Snethorst blijft. Marnix den Boer steeg naar de derde plaats op toch wel flinke afstand van het leidende duo. Op een remise tegen Kim Fierens na won hij zijn partijen. Peter de Vrieze vormt een hoofdstuk apart. Ook hij won alle vier zijn partijen. Maar op de eerste rapidavond kwam hij niet verder dan één punt waardoor hij nu slechts tiende staat.

De derde en laatste rapid avond is op 8 april, de toegang is voor iedereen vrij.

Aanstaande zaterdag vindt in het dorpshuis te Nieuwerkerk het 45e open snelschaak-kampioenschap van Schouwen-Duiveland plaats, tegelijk met het Zeeuws open jeugd snelschaak-kampioenschap. Beide toernooien zijn voor iedereen toegankelijk. Meer info elders op deze site.