Kees Bimmel besloot de zetten van Sjaak Spiegels te kopiƫren. Tot zet 9 was de stelling exact symmetrisch. Spiegels probeerde deze symmetrie te verbreken en plaatste hiervoor zijn loper eigenlijk min of meer buitenspel. De stelling kwam een beetje op slot te staan. Spiegels durfde het niet aan om door het centrum te breken. In de analyse bleek dat dit wel een kansrijk optie was geweest. Nu verzandde de stelling en kwam de spelers remise overeen.

Martin Krijger was enkele weken geleden nog van het bord geveegd door Ben Snethorst met diens opening De Leeuw. Daarna had Krijger zich in het probleem verdiept en het tegengif gevonden. Al vroeg in de partij posteerde hij zijn a-pion op a5 wat inderdaad de vijandelijke stelling op de damevleugel verlamde. Snethorst kwam nog wel met een flinke koningsaanval maar redde het uiteindelijk toch niet omdat hij zijn stukken niet goed kon mobiliseren.

Jac Weeland kwam goed uit de opening doordat Peter de Vrieze, geheel tegen zijn gewoonte in, een paard weggaf. Weeland was hongerig naar meer, en was afgeleid toen de barman langs kwam met een stukje kaas. Met de mond vol met het goudgele lekkers zette hij een loper verkeerd neer waardoor de stelling weer in evenwicht kwam. Gulukkig voor hem kon hij later met een sublieme paarzet alsnog de winst binnen halen.

De partij tussen Fokko Baakman en Mark van Rooten ging tot aan het middenspel gelijk op. Baakman ruilde een kwaliteit waardoor het meer initiatief kreeg met een aanvallende loper gedekt door een pion op f4 en een promotiepion op c4. Fokko veroverde vervolgens de rest van de pionnen van Mark waarna deze opgaf.

Paul Greefhorst opende aanvallend tegen Frans Nijman en kwam al snel op een pion voorsprong met zicht op een tweede pion. Frans pareerde de opening goed en won de twee pionnen terug, maar wel ten koste van een slechte stelling. De partij kwam vast te zitten, muurvast, getuige onder ander het feit dat Paul in zet 29 Pg6-h4 speelde en deze zet (met hetzelfde paard) herhaalde in de 31e zet. De partij kantelde toen Paul een aanval op zijn paard pareerde door de aanvallende pion te pennen maar vergat het paard te redden toen Frans de penning ophief. In het eindspel van een zwarte pion tegen een witte toren en pion offerde Frans als een ware schaakmeester zijn toren omdat al zag de sleutelvelden te kunnen beheersen en de partij zonder probleem naar winst kun doorschuiven.

Na een zeer spannende opening gaf Felix Schillings zijn dame weg. Jong en onverschrokken als hij is, speelde hij door om even later Jan Heiligers hetzelfde te zien doen. In het rommelige eindspel trok Jan aan het langste eind en won.

Pieter Jan van Strien dacht bij de opening een voordeel te hebben door een paard voor een loper te ruilen en Marco Vieveen met een dubbelpion op te zadelen. Marco kwam echter een loper voor te staan die hij even later weer weg blunderde. Voor Marco was dat voldoende aanleiding verbteren de aanval door te zetten en Pieter Jan in de hoek te drijven waar een mat volgde.

Alinda Flikweert speelde voor het eerst mee tegen Chris van Eldik, die als geen ander door stelselmatig afruilen de partij in evenwicht kan houden. Nadat Alinda een dame weggaf, was het voor Chris een koud kunstje de rest van de stukken evenwichtig af te ruilen waardoor zijn overmacht steeds groter werd en hij mat kon geven.

Frans Jansen behaalde openingsvoordeel maar wist dit niet uit te buiten. Na een rokade van Eric Bouman kon laatstgenoemde tot meer tegenspel komen en na afruil van verschillende stukken liep de partij naar remise.