Sjaak Spiegels speelde met wit tegen Piet de Vreede een rustig partij. In de opening ruilde wit zijn loper tegen een zwart paard en bezorgde zwart een dubbelpion. Hierna ontwikkelde beide spelers rustig hun stukken. Sjaak manoeuvreerde zijn paarden naar de koningsvleugel om daar dreigende posities in te nemen. Zwart had last van de dubbelpion en probeerde door het centrum te breken. Echter had Sjaak dit doorzien en schoof ook zijn pion naar voren. Na afruilen zat zwart opgescheept met een geïsoleerde dubbelpion. Wit zette druk op het centrum en won hierbij een pion. Na afruilen won wit nog een van de dubbelpionnen. Het eindspel werd met twee pluspionnen door wit gewonnen.

Ben en Kees speelden een spannende partij met veel respect voor elkaar. Ben bood remise aan wat Kees niet accepteerde, maar even later zelf wel aanbood. Ben accepteerde het en beide heren gingen aan de analyse. Bleek Kees gewonnen te staan…

In een geweigerd dame-gambiet kon Kees Bimmel met wit het initiatief nemen tegen Mark van Rooten. Deze speelde op de 5e zet zijn dame naar d7 i.p.v. naar d8 of d6. Hierdoor moest hij rekening houden met een mogelijke toekomstige penning van zijn dame. Dit belemmerde de ontwikkeling van de zwarte stukken. Bimmel kon de druk handhaven. Dit leverde stukwinst op waardoor de aanval op de koningsvleugel kon worden voortgezet. Bimmel gaf schaak met zijn loper op f7.Van Rooten sloeg terug met zijn toren en zag daarbij over het hoofd dat zijn andere toren op de onderste rij “in” stond. Met 2 stukken minder was het vechten tegen de bierkaai voor van Rooten. Hij ging mat.

Eric Bouman besloot in een Slavische opening het initiatief naar zich toe te trekken met de gewaagde opmars f7-f5. Dat hij daarbij veld e6 verzwakte viel pas op toen de met wit spelende Hans Aangeenbrug in de tegenaanval ging en het betere spel kreeg. Pas in het eindspel wist hij na een dubbele torenaanval op koning en paard Bouman op de knieën te dwingen.

Paul Greefhorst probeerde Peter te Vrieze te verleiden tot het opspelen van zijn pion naar b5, waarna een paardoffer van Paul een volle toren van Peter zou opleveren. Paul miste echt dat Peter tussendoor h5 had gespeeld waardoor de toren kon ontsnappen. Ook het tweede plan van Paul, Peters dame lokken naar b2 om deze vervolgens in te sluiten mislukte en de stelling van Paul werd langzaam maar heel zeker steeds zwakker totdat opgeven het enige redelijke alternatief was.

Pieter-Jan van Strien profiteerde van een vrijpion die niet meer gestuit kon worden waarna John van Dalsen opgaf.

Jan Heiligers wist na een foutje van Chris van Eldik al in de 11e zet de dame te bemachtigen waarna Chris opgaf.

Nieuw gambiet? Na e4 en Pf6 ‘geeft’ Frans Jansen een zwarte pion op f5. Frans Nijman ‘hapt’ en daarna volgen heftige bewegingen op de zwarte koningsvleugel door twee witte paarden en een loper, maar alle drie verdwijnen tegen een zwart paard en twee pionnen. De stelling van Frans Nijman is na deze slag onhoudbaar met uiteindelijk een dame verlies op de 17e zet: 0-1

Hans Baris kwam tegen angstgegner Fokko Baakman goed ui de opening. Nadat hij op de 12e zet een cadeautje van Fokko over het hoofd zag werd naar eigen zeggen het concentratieniveau opgeschroefd waarna de b-pion van Hans kon gaan promoveren en Fokko opgaf.

Martin Krijger kreeg een leuke avond bezorgd door Jac Weeland. Jac dacht in de 3e zet eens leuk af te wijken van de standaard opening, om er 1 zet later al achter te komen dat dit wel een hele slechte afwijking was. Martin roofde alle pionnen op de koningsvleugel en joeg de zwarte koning over het bord naar een ondekbaar matpositie. Jac kon dit alleen voorkomen door iets eerder op te geven.

Erik de Vrieze en Marnix den Boer kwamen gelijk uit hun opening, maar Erik maakte een foutje in het eindspel waardoor hij zijn toren moest omruilen tegen een gepromoveerde pion: 0-1