Afgelopen maandag startte de zomercompetitie van Schaakvereniging Zierikzee en werd tegelijk de finale om het snelschaakkampioenschap gespeeld.

Afgelopen seizoen waren er drie avonden met snelschaak ingepland, Elke avondkampioen plaatste zich voor de finale, dat waren Jac Weeland, Peter de Vrieze en Kees van den Nieuwendijk. Dit drietal werd aangevuld met de beste nummer 2, dat was Ben Snethorst. Maar omdat deze verhinderd was werd zijn plaats ingenomen door Sjaak Spiegels.

De finale werd dubbelrondig gespeeld zodat iedereen twee keer tegen dezelfde speler uitkwam, met wit en met zwart. In de eerste ronde wonnen de beide favorieten, Spiegels en Van den Nieuwendijk, beiden. In ronde 2 nam Van den Nieuwendijk de leiding door Spiegels te verslaan, en ook de derde partij won hij zodat hij halverwege rustig van de thee in de rust kon genieten. In ronde 5 kwamen beiden elkaar weer tegen waarbij Spiegels, nog steeds 1 punt achter, móest winnen om zijn kans te behouden. Dat lukte hem niet en Van den Nieuwendijk kon zich zelfs nog een nederlaag in de laatste ronde tegen Peter de Vrieze permitteren om eerste te worden met 5 uit 6. Spiegels werd 2e met 4 punten, De Vrieze 3e met 2 en Weeland 4e met 1 punt.

Op de eerste avond van de zomercompetitie wisten alleen Kim Fierens en Martin Krijger al hun partijen te winnen. In deze competitie worden drie partijen per avond gespeeld met 20 minuten bedenktijd per persoon. Winnaar wordt diegene die de meeste punten scoort waarbij alleen de eerste zeven avonden per speler meetellen. Hierdoor kunnen ook spelers die pas later in de competitie meedoen nog meedingen naar het kampioenschap. De zomercompetitie telt elf rondes. Iedereen kan meedoen zonder voorafgaande inschrijving. Aanwezig zijn om 19:50 in de Zeeuwse Herberg aan het Havenplein in Zierikzee is voldoende.