Het zierikzeesche A team draaide voortreffelijk in de 2de klasse. De eerste drie rondes werden met grote cijfers gewonnen. Tegen het A team van Landau was het andere koek.

Sjaak Spiegels speelde op het eerste bord met wit tegen Arjo Arendse. Wit speelde vanuit de opening op een aanval op de koningsvleugel. Toen zwart kort rokeerde kon Sjaak verder met het verplaatsen van materiaal naar de koningsvleugel. Zwart stond gedrukt en zocht spel op de dame vleugel. Dit kon eenvoudig geneutraliseerd worden door wit. Hierop koos Sjaak de aanval en won een kwaliteit en een pion. Na het verder afruilen van stukken was deze stelling gewonnen en gaf zwart op.

Op het tweede bord speelde Kees vd Nieuwendijk zijn opening tegen Ronald de Pooter niet goed. Zijn paard werd opgejaagd waarop zijn tegenstander een dubbelaanval op het paard en een pion kon maken. Kees verloor een pion en had een moeilijke stelling. Hij probeerde de schade nog te herstellen maar zijn geïsoleerde pion brak hem op.

Ben Snethorst nam het op tegen de Putter. Het centrum bleef lang druk bevolkt en beide spelers probeerde hierom heen te spelen. Hier trok de Putter aan het langste eind door de open c-lijn te bemachtigen. Dit was voldoende voor de winst.

Invaller Jac Weeland speelde met zwart tegen Mark Zootjes. Beide spelers penden elkaars paarden en er was continu rekenwerk wanneer er geslagen moest worden. Toen er geslagen kon worden werd de pionnenstructuur van Jac flink beschadigd. Hij slaagde er nog wel in om een geïsoleerde pion te ruilen tegen een pion van zijn tegenstander. Echter maakte hij hier een fout, zijn tegenstander benutte de kans en kon de partij naar winst brengen.

Helaas dus een 3-1 nederlaag voor Zierikzee.