Zomerschaak competitie

1. De zomerschaak competitie staat open voor leden en niet leden.
  2. De leiding is in handen van de competitieleider voor het zomerschaak (John van Dalsen)
  3. Per speelavond worden in principe 3 partijen gespeeld.
  4. Er wordt gespeeld in poules van 4 en eventueel 1 poule van 6. Bij een oneven aantal spelers is in de ‘laagste’ poule 1 dummy-speler waartegen de andere spelers een winstpartij noteren.
  5. De spelers worden ingedeeld op basis van het percentage dat zijn in de zomercompetitie hebben gehaald. Voor nieuwe deelnemers geldt een percentage van 50%.
  6. De eindstand wordt bepaald op basis van het aantal punten dat men heeft behaald, waarbij maximaal de eerste zeven ronden dat iemand heeft gespeeld meetellen.
  7. Het gebruik van de klok is verplicht, noteren is niet vereist
  8. Het speeltempo bedraagt 20 minuten knock out.
  9. De wedstrijden vangen om 20.00 uur aan.
  10. Het FIDE – reglement is van toepassing.
  11. In alle zaken waarin dit reglement niet voorziet is de beslissing van de competitieleiding bindend.
    Tegen beslissingen van de competitieleiding kan binnen veertien dagen na de desbetreffende beslissing van de competitieleiding schriftelijk protest bij het bestuur worden ingediend.

Versie: Concept seizoen 2018-2019
Klik hier voor de versie van seizoen 2017-2018